Harmonizacija Srca i Uma – meditacija od 3 minute

Uvod

Znanstvenici su otkrili kako nije mozak samo onaj koji u sebi sadrži neurone i neuronske veze. Dapače, više informacija šalje srce u mozak nego mozak u srce. Znači, postoji jedna vrsta inteligencije koja se fizički nalazi u srcu. Prema znanstvenicima ono ima ista svojsta te može razmišljati, osjećati, pamtiti. Srce je i energetsko područje u kojem smo mi povezani s ostatkom postojanja u ovom svemiru. Kroz energetsku točku koja se nalazi na području srca ti možeš osjetiti druge ljude, možeš osjetiti intuitivno kako trebaš ići kroz dan, možeš slati i primati Ljubav. Srce smo zapostavili misleći da se MI nalazimo u mozgu, da mozak kreira ono što jesmo. Istina je da su sve naše stanice potrebne da mi budemo mi, pa tako i Srce i Um. Jedan i drugi nam trebaju u balansu i u harmoniji. Harmoniziranjem Srca s Umom stvoriti češ stanje tijela u kojem se stanice obnavljaju, pomlađuju te započeti češ proces samoiscjeljenja. Više te neće mučiti strah, tuga, depresija, sram, krivnja i slično. Jer svi ti osjećaji nastaju u Umu. Srce te iste ne poznaje. Voliš Isusa? Voliš Budu? Voliš stare američke Indijance? Voliš amazonske starosjedioce? Voliš Aboridžine? Voliš egipatske piramide? Oni su svi ovo primjenjivali. Isus je o ovoj tehnici naučavao i zvao ju je “Promatranje Srca”. Zato se i često na slikama i freskama crta otvorenog gorućeg srca. Stari Egipćani su već davno znali da se ne nalazimo u mozgu, mozak su smatrali samo “digitronom” i samo jednim od čula uz njuh, miris, okus, opip i sluh. Srce je ipak ono koje nas čini onime što jesmo. Mozak je kao violina sačinjena od drva i metalnih žica. Srce je ono koje njome svira. 

Što ti treba?

  • malo vremena, 3 minute ili više,
  • mjesto za sjesti ili leći ili stati,
  • volja i namjera!

potrebno vrijeme

3 min ili više po želji

Što dobivaš?

  • započet češ proces iscjeljenja svih svojih stanica,
  • biti češ više u trenutku,
  • znati češ se intuitivno kretati kroz Život i intuitivno donositi odluke,
  • nestat će s vremenom strah, krivnja, sram, depresija,  tuga, apatija,
  • postati češ zdravija i bolja osoba,
  • više češ se htjeti smijati, 
  • možeš ovu meditaciju iskoristiti kao moćnu vizualizaciju stvarnosti i budućnosti (kreiranja svoje i zajedničke stvarnosti).

Korak 1

Sjedni ili legni ili stani u ugodnu poziciju. Zatvori oči. Isključi misli. Kako? Prebaci pažnju na dah. Neka je dah malo dublji i duži. Ako ti krenu misli, samo prebaci pažnju nazad na dah. Zatim, prebaci pažnju na područje oko srca i srce. Prebaci se u srce.

Korak 2

Imaš osjećaj da i dalje nalaziš u glavi? Ne brini. Ovo je normalno. Pomaže sljedeće. Stavi ruke u molitvenu pozu i s njima dotakneš prsnu koš. Sad osjeti jednu ili više od sljedećih stanja: Zahvalnost za Sebe i sve oko sebe, Divljenje za Sebe i sve oko sebe, Suosjećanje za sve, Ljubav prema svemu. Ovo su stanja koja nastaju direktno u Srcu. Drži fokus na dah, drži fokus na područje srca, isključuj sve misli koje ti dolaze, samo ih pusti da dođu i odu i vratite na dah. Drži ovo stanje barem 3 minute. 3 minute je prema znanstvenicima dovoljno da se započne harmonizacija.

Korak 3

Sad dodaj još jednu stvar na kraju a to je vizualizacija.
Vizualiziraj sebe, zdravoga, kako prštiš energijom, kako se smiješ, kako je sve lijepo i mirno oko tebe, kako se svijet mijenja na bolje. S time češ posaditi sjeme koje će uz sve nas ostale koji ovo svakodnevno radimo rasti i stvarati novi divni svijet. Vizualiziraj svijet kakav želiš da bude. Nisi sam u ovome.

Uživaj u prisutnosti i u stvaranju!