LAMPAŠ ZA SVAKU PRILIKU

Uvod

Svake se godine za vrijeme blagdana Svih svetih skupi preko 15 tona plastike koja se djelomično reciklira, ali djelomično i pospremi na naša odlagališta dok se u manjim sredinama i spaljuje. Plastika nije ekološki prihvatljiv materijal pa stoga niti nema mjesto u Održivom Životu. Mi jako volimo ovu prigodu Svih Svetih, jer postoji određena meditativna i umirujuća atmosfera kad prošećete grobljem i kad se sjetite lijepih trenutaka sa svojim bližnjima. No, dosta nam je bilo ovoga festivala plastike, tj. da zbog našeg kratkog ugođaja mi u prirodi ostavimo komad biološki nerazgradivog materijala (plastike) za sljedećih nekoliko generacija. Stoga smo krenuli s ovom kreativnom varijantom lampaša za sve prigode od stare staklenke za krastavce. Iako može i bilo koja druga staklenka. A stari odbačeni mali limeni pokrov koji možete na groblju naći u tisućama savršeno paše na staklenku.

Što ti treba?

  • stara staklenka primjerice staklenka za krastavce
  • limeni pokrov sa starog lampaša, komad aluminijske folije, drugi poklopac ili samoizrada limenog poklopca
  • razni ukrasi, boje za staklo, špagica od jute ili konoplje
  • svijeća

Pribor: škare, tvoj kreativni Um i ruke

potrebno vrijeme

1-30 min

Gdje u nabavku?

  • stara špajza, stari podrum, i lokalno groblje

korak 1

Pusti priče “Ja nemam kreativan dio sebe.” Ovo nije istina, svatko je rođen s unikatnim darom i životnim poslanjem. Možda ti ne ide sviranje violine, ali kreacija je dio svakoga od nas. Skupi sve što ti treba, bojaj, veži, i nešto lijepo svojim voljenima složi. Primjetit češ i da je limeni poklopac od starog lampaša taman dimenzija za svako grlo staklenke od krastavaca, te savršeno “klikne” prilikom montiranja.

korak 2

Napravi još koji i pokloni drugima. U samu staklenku možete staviti i pijesak kako bi svijeća uvijek mogla stajati uspravno. Tako je i lakše izbaciti vosak ako se prelije. 

uživaj!